România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Îngrijorare cu privire la anunţurile referitoare la covid

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis se vaccinează împotriva COVID-19
Klaus Iohannis se vaccinează împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2023
Abonare
În timp ce în SUA au apărut apelurile la restricții, autoritățile din România anunță o creștere puternică a infecțiilor cu Sars-Cov-2, ceea ce provoacă îngrijorare în rândurile publicului cu privire la intenţiile autorităţilor
Bruxelles, 2 sep – Sputnik. Peste 3.300 de persoane au fost infectate cu Sars-Cov2 în perioada 21-27 august, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Conform INSP, 38,4% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în București şi în județele Constanța, Prahova, Bacău şi Galaţi.
Interesant este că, potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 42,3% dintre noile infecții au venit la persoane nevaccinate. Având în vedere că procentul persoanelor vaccinate din România este de aproximativ 40%, ar rezulta că toate persoanele vaccinate s-au infectat, din nou.
Numărul cazurilor noi este în creștere puternică, față de perioada 14-20 august. Atunci, INSP anunța că au fost înregistrate 1.894 de cazuri noi. Procentual, este o creștere a infecțiilor cu aproape 57%.
Ursula von der Leyen și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2023
Internațional
UE contra statelor suverane
Această situație din România vine pe fondul răspândirii temerii că o subvariantă a Omicron, Eris, ar fi infecțioasă.
În SUA în perioada 14-20 august, mai multe instituții, precum un Colegiu și un mare studio de la Hollywood au luat decizia de a reintroduce obligativitatea măștii.
Cam în același timp președintele Joe Biden a spus că va cere Congresului bani pentru un nou vaccin anti-Covid.
Biden a adăugat că „provizoriu” ar fi „recomandabil” ca toată lumea să-l facă, odată ce va fi gata.
Fluxul de știri
0