Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA face mutări în războiul IT

© Fotolia / EdelweissМикрочип компьютерной схемы
Микрочип компьютерной схемы - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA ia măsuri de sancționare economică a mai multor țări, în contextul războiului economic purtat de hegemonul occidental cu noile puteri economice ale lumii.
BUCUREȘTI, 1 sep -Sputnik. Continuă eforturile SUA de a încerca să împiedice dezvoltarea rapidă în tehnologia IT a statelor care au ieșit de sub controlul său hegemonic.
SUA au extins o restricţie impusă exporturilor de cipuri sofisticate de inteligenţă artificială ale Nvidia şi Advanced Micro Devices (AMD) dincolo de China către alte regiuni, inclusiv unele ţări din Orientul Mijlociu, transmite agenția Reuters.
Nvidia a afirmat într-o declaraţie depusă la autorităţile de reglementare, săptămâna aceasta, că restricţiile, care îi afectează cipurile A100 şi H100 concepute pentru a accelera sarcinile de învăţare automată, nu vor avea ”un impact material imediat” asupra rezultatelor sale.
Rivalul AMD a primit, de asemenea, o scrisoare informată cu restricţii similare, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema, adăugând că măsura nu are un impact semnificativ asupra veniturilor sale.
În septembrie anul trecut, AMD a declarat că a primit noi cerinţe de licenţă, care ar opri exporturile cipurilor sale de inteligenţă artificială MI250 către China.
Один Евро - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2023
Internațional
Un alt stat din UE alunecă în recesiune
Nvidia, AMD şi Intel au dezvăluit de atunci toate planurile de a crea cipuri AI mai puţin puternice, care pot fi exportate pe piaţa chineză.
Nvidia, care nu a dat niciun motiv pentru noile restricţii în declaraţia din 28 august, a declarat anul trecut că oficialii americani au informat că regula ”va aborda riscul ca produsele să poată fi utilizate sau deturnate către ”o utilizare finală militară” sau ”utilizator final militar” în China”.
Nvidia nu a precizat săptămâna aceasta care ţări din Orientul Mijlociu au fost afectate. Compania a obţinut cea mai mare parte din vânzările sale de 13,5 miliarde de dolari în trimestrul său fiscal încheiat la 30 iulie din Statele Unite, China şi Taiwan.
Aproximativ 13,9% din vânzări au venit din toate celelalte ţări la un loc, iar Nvidia nu publică venituri din Orientul Mijlociu.
Fluxul de știri
0