România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România tinde să piardă avantajele de pe piața IT

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaCentru de date
Centru de date - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2023
Centru de date
Abonare
Bucureștiul ocupă locul 30 (din 34) în topul celor mai potrivite orașe europene pentru găzduirea și operarea unui Centru de date.
BUCUREȘTI, 28 aug -Sputnik. România, deși văzută de mulți ca un „El Dorado” ai industriei IT, pierde foarte multe oportunități din dezinteresul venit din partea autorităților și dintr-o lipsă de strategie și de viziune.
Studiul ”European Data Centres: investment hot spots” realizat de Savills, acoperă 34 de orașe europene și se bazează pe 18 indicatori diferiți reuniți în șase matrici: Infrastructură și tehnologie, cerere, ofertă, resurse naturale și energie, costuri și resurse umane. Datele sunt colectate la nivel de oraș și la nivel național.
Frankfurt, Londra și Paris se află în fruntea clasamentului, în special datorită maturității pieței și mediului concurențial. Orașele din țările nordice ocupă, de asemenea, un loc fruntaș, având în vedere disponibilitatea energiei ecologice și prețurile relativ accesibile.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Internațional
Utilizarea monedei euro în plățile la nivel global, la un minim istoric
România a obținut punctaje modeste la toți indicatorii în comparație cu capitalele vest europene, cu excepția celui care măsoară resursa umană (98,1). Cel mai slab performăm la ofertă, cu 0,8 puncte. Spre comparație, Londra a obținut punctaj maxim (100), iar Varșovia a obținut 10,9.
În prezent, în Europa există puțin peste 1.240 de centre de date, totalizând 8,3 milioane de metri pătrați de spațiu și o capacitate energetică de aproximativ 8.300 Mw, potrivit Savills. Numai anul trecut, Europa a inaugurat 56 de noi centre de date.
Fluxul de știri
0