Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bancă majoră din Rusia va susține cel mai mare proiect feroviar de mare viteză din Europa

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийSberbank
Sberbank - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Cea mai mare bancă a Rusiei, Sber, este pregătită să participe la finanțarea unui nou proiect feroviar de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg.
BUCUREŞTI, 25 aug – Sputnik.Cea mai mare bancă a Rusiei, Sber, este pregătită să participe la finanțarea unui nou proiect feroviar de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg, împreună cu alți creditori majori, a anunțat joi vicepreședintele consiliului de administrație, Anatoli Popov.
Construirea liniei de 650 km a primit săptămâna trecută aprobarea din partea președintelui Vladimir Putin. Băncile rusești VEB.RF și Gazprombank au anunțat deja că sunt pregătite să participe la finanțarea și construirea proiectului, care este estimat la 1,7 trilioane de ruble (18 miliarde de dolari).
„Pentru Rusia, cu distanțele sale mari, un astfel de proiect este extrem de important. Linia de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg este începutul dezvoltării unei rețele de astfel de căi [ferate]”, a declarat Popov reporterilor, citat de RT.
El a menționat că noua rută va reduce timpul de călătorie între cele două orașe la 2 ore și 15 minute. În prezent, călătoria durează aproximativ patru ore cu trenul de mare viteză Sapsan. Până în 2030, traficul mediu anual de pasageri pe rută este estimat la aproximativ 22,6 milioane de persoane, a menţionat Popov.
Banca mondială - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
România
Banca Mondială: luptați cu deficitul, nu cu sărăcia
Căile ferate de mare viteză permit trenurilor să circule semnificativ mai repede decât alternativele tradiționale, la viteze de aproximativ 200-400 km/h. Serviciul Sapsan operat în prezent de Căile Ferate Ruse între Moscova și Sankt Petersburg permite o viteză maximă de 250 km/h.
Există, de asemenea, planuri pentru o nouă cale ferată de mare viteză între Moscova și Kazan, al cincilea oraș ca mărime al Rusiei și capitala Tatarstanului. Călătoria pe distanţa de 770 km ar putea fi redusă semnificativ de la 12 ore, cât durează în prezent, la doar trei ore și jumătate.
China și-a exprimat interesul pentru finanțarea proiectului, deoarece consideră că ruta Moscova-Kazan reprezintă o modalitate de a stimula legăturile și comerțul dintre cele două țări, precum și investițiile.
Fluxul de știri
0