Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Creştere masivă a exporturilor de componente din domeniul ingineriei din India în Rusia

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaPortul din Vladivostok
Portul din Vladivostok - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Portul din Vladivostok
Abonare
Luna trecută, exporturile de către India de bunuri din domeniul ingineriei în Rusia au înregistrat o creștere masivă la nivel anual.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. Luna trecută, exporturile de către India de bunuri din domeniul ingineriei în Rusia au înregistrat o creștere masivă la nivel anual, potrivit datelor publicate miercuri de Consiliul pentru promovarea exporturilor de inginerie (EEPC India).
Transporturile au totalizat 123,65 milioane de dolari în iulie 2023, comparativ cu 55,65 milioane de dolari înregistrați în aceeași perioadă în urmă cu un an, ceea ce marchează o creştere de peste 122%, a informat Consiliul, citat de RT.
În aceeași perioadă, exporturile de inginerie indiană în SUA au scăzut cu 10,4%, până la 1,44 miliarde dolari, în timp ce vânzările către China au scăzut cu 10%, până la 197,98 milioane dolari.
În general, exporturile de componente de inginerie din ţara din Asia de Sud au scăzut cu 6,62%, la 8,75 miliarde de dolari în iulie, comparativ cu 9,37 miliarde de dolari înregistrați în aceeași lună în 2022. Se relatează că scăderea este atribuită declinului exporturilor de fier, oțel și aluminiu, precum şi scăderii cererii globale în contextul condițiilor specifice recesiunii în regiuni majore dezvoltate.
Саммит БРИКС в Йоханнесбурге - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Internațional
Șase noi țări au fost invitate oficial să adere la BRICS
Creșterea la nivel anual a fost înregistrată doar în Asia de Vest și Africa de Nord, Asia de Nord-Est și țările CSI, în timp ce America de Nord, țările ASEAN, țările UE, Africa Subsahariană, Asia de Sud, America Latină și Oceania au înregistrat o scădere a exporturilor luna trecută.
„Opt luni consecutive de scădere la nivel anual a exporturilor de inginerie din decembrie 2022 reflectă în mod necesar un scenariu de declin al comerțului global, în special în domeniul ingineriei”, a declarat președintele EEPC India, Arun Kumar Garodia.
„Analiza noastră arată că declinul este atribuit în mare parte sectorului metalelor, în special al fierului, oțelului și aluminiului, cele două componente majore ale exporturilor de inginerie din India”, a adăugat acesta.
Potrivit lui Garodia, condițiile actuale oferă Indiei o oportunitate majoră de a-și diversifica piețele, în special „piețele non-tradiționale din Africa și America Latină”.
Fluxul de știri
0