Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comentarii ale liderilor BRICS despre extinderea grupului

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaМеждународный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче
Международный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
După ce, Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, a anunţatcă șase ţări, inclusiv două africane, vor fi admise oficial în grupul BRICS ca noi membri, mai mulți lideri ai țărilor BRICS au comentat acest eveniment
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. Argentina, Iranul, Arabia Saudită, Egiptul, Etiopia și Emiratele Arabe Unite vor fi admise în BRICS ca noi membri din ianuarie 2024, a anunțat Cyril Ramaphosa, prezentând rezultatele Summitului care are loc în Africa de Sud.
Președintele sud-african a menţionat joi, în cadrul unei conferințe de presă, țările cărora li se va admite cererea de a deveni membri deplini ai BRICS (grupul compus, în prezent, din Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).
Decizia a fost luată la sfârșitul unei discuții în timpul Summitului grupului, care se încheie astăzi la Johannesburg.
„Există un impuls la nivel global pentru utilizarea monedelor locale, pentru acorduri financiare alternative și sisteme alternative de plată. Ca grup BRICS, suntem gata să explorăm oportunități de consolidare a stabilității, fiabilității și corectitudinii arhitecturii financiare globale”, a spus Ramaphosa.
„Asociația BRICS a deschis un nou capitol în istoria sa”, a adăugat preşedintele sud-african cu privire la extinderea grupului.
Comentarii ale liderilor BRICS despre extinderea grupului
Președintele rus a felicitat noile țări care vor deveni membre BRICS, dând asigurări că Rusia va continua să facă eforturi pentru a extinde influența asociației în lume.
„Doresc să-i felicit pe noii noștri membri, care vor lucra deplin de anul viitor. Vreau să îi asigur pe toţi colegii că vom continua eforturile pe care le-am început astăzi pentru a extinde influența BRICS în lume”, a spus preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Sputnik Africa.
Саммит БРИКС в Йоханнесбурге - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Internațional
Șase noi țări au fost invitate oficial să adere la BRICS
„Extinderea BRICS are o importanţă istorică și reflectă hotărârea membrilor grupului de a coopera cu țările în curs de dezvoltare”, a declarat președintele chinez Xi Jinping.
India a considerat mereu că primirea de noi membri în BRICS va consolida şi mai mult organizația și va oferi un nou avânt eforturilor noastre comune, a declarat premierul indian Narendra Modi.
„India a susținut întotdeauna pe deplin extinderea BRICS”, a spus Modi.
După extinderea BRICS, PIB-ul țărilor membre se va ridica la 37% din PIB-ul mondial, a menționat, în discursul său, președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.
Criteriile și metodele de extindere a BRICS au fost definite și stabilite cu o zi înainte, a declarat ministrul sud-african al Afacerilor Externe, Naledi Pandor.
Fluxul de știri
0