Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Această țară europeană va participa pentru prima dată la Summit-ul BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Ministrul belarus al Afacerilor Externe, Serghei Aleinik, va reprezenta Minskul la Summit-ul BRICS de la Johannesburg, săptămâna viitoare.
BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik. Pentru prima dată, Belarusul va participa la evenimentele Summit-ului BRICS de săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus.
„Avem o invitație, iar delegația noastră intenționează cu siguranță să fie prezentă acolo. Suntem apropiați și înțelegem tema principală a următorului summit, și anume "BRICS şi Africa: un parteneriat pentru creștere comună accelerată, dezvoltare durabilă și un multilateralism incluziv". Astfel, pentru prima dată, Belarusul va participa la evenimentele acestui summit”, a declarat purtătorul de cuvânt, Anatoli Glaz, citat de Sputnik Africa.
În numele șefului de stat, delegația va fi condusă de ministrul de Externe Serghei Aleinik, a mai spus purtătorul de cuvânt.
El a adăugat că această oportunitate va fi folosită în mod tradițional pentru a organiza întâlniri în contextul Summit-ului între șeful delegației din Belarus și omologii săi.

Următorul Summit BRICS

Summit-ul BRICS, care va avea loc la Johannesburg în perioada 22-24 august, va reuni liderii Chinei, Indiei, Braziliei și Africii de Sud. Rusia va fi reprezentată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. Președintele rus a anunțat că va participa la summit prin videoconferință.
Ministrul sud-african de Externe, Naledi Pandor, a declarat că 23 de țări și-au declarat oficial dorința de a se alătura BRICS, printre aceste ţări fiind şi Belarusul.
Fluxul de știri
0