Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele sârb ironizează presa occidentală

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPreședintele sârb Aleksandar Vučić
Președintele sârb Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2023
Abonare
Președintele Serbiei ridiculizează Occidentul după atacul prin CNN și FAZ: Nu lăsați limba să zdrăngănească dacă puterea vă șoptește
BUCUREȘTI, 16 aug - Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vučić a răspuns criticilor CNN cu privire la poziția sa cu privire la sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, subliniind că este mai interesat de construirea de drumuri locale în Serbia.
„Îmi exprim sincera mulțumire către CNN și Frankfurter Allgemeine Zeitung pentru că m-au popularizat aproape zilnic, dar mult mai important decât textele lor pentru mine este că refacem drumul în cartierul Cetane din municipiul Priboy”, a scris politicianul pe rețelele sociale și a atașat un videoclip cu echipamente de construcții pe un drum de țară.
Așa a răspuns el la publicarea pe site-ul CNN a unui text cu teza că de la începutul conflictului ucrainean, Statele Unite și Uniunea Europeană au încercat activ să întoarcă Serbia împotriva Rusiei, dar nu au reușit. După 18 luni de la începerea operațiunii speciale, potrivit experților intervievați, obiectivele Occidentului nu au fost atinse, iar „Serbia a refuzat să se alăture sancțiunilor europene împotriva Rusiei”.
Potrivit lui Vučić, îndeplinirea promisiunilor făcute bosniacilor și sârbilor din satele Chetane, Kalafati și Bar este mai importantă decât puterea cu care trebuie să reziste presiunii „jumătăților și neadevărurilor politice și mediatice”.
„Vreau să adaug o expresie înțeleaptă la sfârșit ca sfat: nu lăsați limba să zdrăngănească dacă puterea vă șoptește”, a scris președintele Serbiei.
La începutul lunii august, Vučić a vorbit despre presiunea externă tot mai mare asupra Serbiei și Republicii Srpska a Bosniei și Herțegovinei (RS BiH) din cauza conflictului din Ucraina inclusiv prin impunerea de sancțiuni personale împotriva liderilor politici sârbi. El a subliniat că pentru Belgrad, sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva conducerii RS BiH „nu există”.
Fluxul de știri
0