Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Val de migranți peste Mediterana

© AFP 2024 / ANNE CHAONRefugiați pe o barcă în mare
Refugiați pe o barcă în mare - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
Duminica trecută a fost ”fierbinte” în Mediterana, unde aproape 1000 de refugiați au ajuns într-o zi, după ce au parcurs aproximativ 150 de kilometri pe mare, în insula italiană Lampedusa.
BUCUREȘTI, 14 aug -Sputnik. Numărul migranților care vin dinspre Africa spre Europa este într-o creștere explozivă, ridicând semne de întrebare atât cu privire la eficiența soluțiilor Uniunii Europene cu privire la migrație, cât și cu privire la chiar viitorul Uniunii Europene.
988 de emigranți au sosit în 33 de ambarcațiuni de dimensiuni diferite, din Africa în Italia, în căutarea unei vieți mai bune.
Migranții sunt toţi din ţări ale Africii sub-sahariene, cei mai mulţi din Congo, Coasta de Fildeş, Burkina Faso, Camerun, Guineea, Nigeria, Senegal şi Mali. Ei au declarat autorităţilor italiene că au pornit pe Mediterana dinspre oraşele de coastă tunisiene Sfax, Gabes şi Mahdia.
Potrivit guvernului de la Roma, de la începutul acestui au debarcat în Italia peste 96.300 de migranţi, faţă de 45.700 în tot anul trecut.
In this April 29, 2018 file photo, a member of the Central American migrant caravan, holding a child, looks through the border wall toward a group of people gathered on the U.S. side, as he stands on the beach where the border wall ends in the ocean, in Tijuana, Mexico, Sunday, April 29, 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Internațional
Ungaria trage semnalul de alarmă: UE vrea să impună un ghetou al migranţilor
Fluxul de știri
0