Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Berlinul cere mai multe eforturi diplomatice pentru încheierea conflictului din Ucraina

© AP Photo / Alessandra TarantinoМинистр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме
Министр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
Cancelarul german Olaf Scholz a cerut un efort diplomatic mai susţinut pentru încheierea conflictului dintre Moscova și Kiev, spunând că recentul summit din Jeddah a fost un eveniment „special”.
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik.Scholz a făcut comentariile în interviul anual de vară cu radiodifuzorul german de stat ZDF, interviu care a fost difuzat duminică. Cancelarul a cerut eforturi diplomatice sporite, afirmând că diplomația poate fi utilă pentru „a pune presiune” asupra Rusiei.
„Are sens pentru noi să continuăm aceste discuții, deoarece cresc presiunea asupra Rusiei pentru a o face să înţeleagă că a urmat calea greșită, că trebuie să-și retragă trupele și să facă posibilă pacea”, a declarat Scholz, potrivit RT.
Cancelarul s-a referit şi la un eveniment diplomatic similar, găzduit de Danemarca în iunie, afirmând că aceste discuții și summit-ul găzduit de Arabia Saudită au fost evenimente „foarte speciale”.
„Sunt foarte importante și sunt cu adevărat doar începutul”, a declarat Scholz.
Întâlnirea de la Jeddah, care a reunit consilieri de securitate și diplomați principali din țările participante, nu a avut rezultate semnificative. În esenţă, participanții au fost de acord doar cu privire la faptul că trebuie respectate Carta ONU, precum și integritatea teritorială a Ucrainei.
Новоизбранный канцлер Германии Олаф Шольц держит письмо о назначении во время приема во дворце Бельвю в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Internațional
Sondaj: Majoritatea germanilor cred că Scholz este un lider slab
Moscova a respins negocierile găzduite de saudiți, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, afirmând că „fără participarea Rusiei și fără a se ține cont de interesele ei, nicio întâlnire cu privire la criza din Ucraina nu are vreo valoare”.
Întrebat cu privire la perspectivele unui sprijin militar suplimentar acordat Ucrainei și, în special, livrarea, despre care se relatează că ar fi iminentă, de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Taurus, cancelarul german nu a oferit un răspuns direct.
„Ca și în trecut, vom analiza mereu cu atenție fiecare decizie, ce este posibil, ce are sens, ce poate constitui contribuția noastră”, a spus Scholz.
Spre deosebire de multe țări occidentale, Germania a rezistat mult timp cerințelor Ucrainei de a furniza echipamente militare din ce în ce mai sofisticate. Situația s-a schimbat la începutul acestui an, când Berlinul a cedat presiunii în creștere și a acceptat să livreze tancuri principale de luptă Leopard 2, precum și să permită unor terți să reexporte în Ucraina vehicule militare fabricate în Germania.
Fluxul de știri
0