Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: Majoritatea germanilor cred că Scholz este un lider slab

© AP Photo / Michael SohnНовоизбранный канцлер Германии Олаф Шольц держит письмо о назначении во время приема во дворце Бельвю в Берлине, Германия
Новоизбранный канцлер Германии Олаф Шольц держит письмо о назначении во время приема во дворце Бельвю в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
ZDF: 73% dintre germani cred că Scholz nu poate să ia drumul în probleme importante
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Majoritatea cetățenilor germani îl consideră pe cancelarul Olaf Scholz un lider slab, potrivit unui sondaj realizat de Wahlen, o companie de cercetare comandată de postul de televiziune german ZDF.
Potrivit rezultatelor sondajului, doar 21% dintre respondenți cred că Scholz își găsește drumul în probleme politice importante. În același timp, 73% notează că cancelarul nu este înclinat către acest lucru.
Respondenții sunt, de asemenea, critici față de modul în care cancelarul comunică. Potrivit sondajului, 72% consideră că este corect să spună că Scholz, mai des decât alți politicieni, nu oferă răspunsuri specifice la întrebările din interviurile politice. Doar 19% cred că această acuzație este neadevărată.
Sondajul a fost realizat în perioada 9-10 august de către Wahlen. Au fost chestionați 1061 de respondenți selectați aleatoriu care au drept de vot. Sondajul este reprezentativ pentru întreaga populație germană.
Fluxul de știri
0