Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O delegație din această țară africană este așteptată la Forumul Armata-2023 la Moscova

© AP Photo / Misper ApawuБоевые учения во время операции Flintlock 2023 на пляжном курорте Согакопе, Гана
Боевые учения во время операции Flintlock 2023 на пляжном курорте Согакопе, Гана - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2023
Abonare
O delegație de înalţi oficiali militari din Africa Centrală va merge la Moscova săptămâna viitoare pentru a participa la Forumul Armata-2023.
BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik.O delegație deînalţioficiali militari din Africa Centrală va merge la Moscova săptămâna viitoare, a declarat pentru Sputnik ambasadorul Republicii Centrafricane în Rusia. Unul dintre obiectivele acestei vizite esteparticiparea la Forumul Armata-2023.
Ministrul Apărării din Republica Centrafricană, Claude Rambeaux Bireau, intenționează să meargă în Rusia săptămâna viitoare. El va participa la Forumul Internațional al Armatei-2023, anunțat joi la Sputnik Léon Dodonou-Poungaza, ambasadorul Republicii Centrafricane la Moscova.
„Delegația va fi condusă de ministrul Apărării, vor fi prezenți și ofițeri militari de rang înalt”, a declarat ambasadorul, specificând nivelul de reprezentare a Bangui la Forumul Armata-2023.
Claude Rambeaux Bireau a anunțat în mai pentru Sputnik că Moscova și Bangui negociază înfiinţarea unei baze militare rusești în Republica Centrafricană. Data deschiderii acesteia nu a fost însă menţionată, potrivit ministrului.
Forumul axat pe tehnici militare are loc în fiecare vară la Centrul de expoziții al Armatei ruse Patriot, în regiunea Moscova. Ediția din acest an va avea loc în perioada 14-20 august.
Sunt invitate delegații militare din 108 țări străine. Până în prezent, 63 de state și-au confirmat participarea la forum. Șase țări intenționează să își prezinte expozițiile naționale acolo, potrivit site-ului oficial al Patriot.
„Forumul va coincide cu cea de-a 11-a conferință de la Moscova privind securitatea internațională, ceea ce va permite oaspeților și participanților să își organizeze activitatea cât mai eficient”, se menţionează într-un comunicat de presă publicat pe site.
Peste 300 de evenimente sunt incluse în programul științific și comercial al forumului. Acestea vor fi dedicate dezvoltării forțelor armate, industriei ruseşti de apărare și cooperării tehnice și militare internaționale.
Fluxul de știri
0