Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aleksandar Vučić: Am făcut mult bine Serbiei de mă critică Occidentul

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPreședintele sârb Aleksandar Vučić
Președintele sârb Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2023
Abonare
Scrisoarea trimisă de niște eurodeputați în care aceștia critică linia politică a Serbiei, nu a făcut decât să irite Belgradul.
BUCUREȘTI, 11 aug -Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vučić, comentând scrisoarea deputaților europeni împotriva sa, a repetat că aceasta a fost de fapt îndreptată împotriva Serbiei și națiunii sârbe.
”Dacă impunem sancțiuni și luptăm împotriva rușilor, voi fi considerat cel mai democratic președinte”, a comentat ironic președintele sârb ipocrizia politicienilor din Occidentul colectiv.
„M-am întrebat dacă este posibil să fi făcut atât de mult bine Serbiei încât să mă vadă singura problemă. Și parțial mândru de asta. Știu ce vor Menendez și Alicia Kearns de la Serbia. Pentru ei, Serbia „modernă” este cea care crede că Republica Srpska este genocidă, că Kosovo este albanez și că Serbia nu are nimic de-a face cu Kosovo”, a mai spus liderul sârb.
„Și, în sfârșit, trebuie să impunem sancțiuni împotriva Rusiei și să trimitem trupe în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor. Și atunci aș fi cel mai bun și mai democratic președinte din lume pentru ei. Și totuși, dacă este posibil, nu ar trebui să ieșim prea mult în evidență prin creșterea economiei”, a conchis Vučić.
Fluxul de știri
0