Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prognoza cu privire la recolta de cereale din Rusia, actualizată

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2023
Abonare
Producția de cereale din acest an în Rusia se aşteaptă să fie mai mare decât estimările anterioare, a precizat cercetătorul de piață IKAR.
BUCUREŞTI, 9 aug – Sputnik.Se estimează că fermierii ruși vor recolta până la 137 de milioane de tone de cereale, inclusiv 88 de milioane de tone de grâu în acest an, potrivit Institutului pentru Studii de Piață Agricolă (IKAR).
„Prognoza pentru recolta de grâu a fost crescută cu 1,5 milioane (de tone), la 88 de milioane de tone, în timp ce estimarea privind recolta brută de cereale se aşteaptă să crească la 137 de milioane de tone”, a declarat marți CEO-ul IKAR, Dmitri Rilko, potrivit RT.
De asemenea, analiștii IKAR au ridicat estimarea capacității de export, prezicând că vânzările de cereale în străinătate vor urca la 61 de milioane de tone, inclusiv 47,5 milioane de tone de grâu.
Firma de consultanță a actualizat prognoza anterioară, bazându-şi cel mai recent raport pe cifrele privind recoltele, cifre publicate de agenția națională de statistică Rosstat.
Potrivit estimărilor efectuate de către Ministerul Agriculturii din Rusia la începutul anului 2023, producția de cereale în anul agricol curent (iulie 2022 până în iunie 2023) se va ridica la 123 de milioane de tone, inclusiv 78 de milioane de tone de grâu.
Флаги на территории посольства Польши в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Internațional
Polonia vrea bani europeni pentru cereale ucrainene
Totuşi, ministerul a menționat că prognoza ar putea fi actualizată. Acesta a precizat că potențialul de export al țării pentru anul agricol 2022-2023 a crescut la aproximativ 55 de milioane de tone.
Anul trecut, fermierii ruși au recoltat 157 de milioane de tone de cereale și culturi de leguminoase, marcând o creștere de aproape 30% faţă de anul precedent. Doar recolta de grâu a crescut cu 37%, până la 104 milioane tone, comparativ cu 76,1 milioane de tone înregistrate în 2021. Ţara a reușit să își menţină statutul de exportator net de mărfuri agricole în 2022, reprezentând fiecare al cincilea lot de export de grâu din lume.
Fluxul de știri
0