Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia vrea bani europeni pentru cereale ucrainene

© Sputnik / Алексей НикольскийФлаги на территории посольства Польши в Москве.
Флаги на территории посольства Польши в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
Polonia vrea un miliard de euro de la Comisia Europeană pentru a putea majora tranzitul de cereale dinspre Ucraina.
BUCUREȘTI, 5 aug -Sputnik. Polonia a trimis devizul estimativ către Bruxelles în ceea ce privește costurile de infrastructură ale transferului cerealelor ucrainene pe rută continental poloneză.
În urmă cu câteva luni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că UE va furniza fonduri în scopul creşterii tranzitului cerealelor din Ucraina, dar nu a venit şi cu detalii concrete.
Autorităţile poloneze susţin că au nevoie de aproximativ 500 de milioane de euro pentru a moderniza actualele puncte de trecere a frontierei pentru camioane de la Dorohusk-Jagodzin, Hrebenne-Rawa Ruska şi Korczowa-Krakowiec, precum şi infrastructura feroviară din oraşul Przemysl, amplasat la frontiera Poloniei cu Ucraina. Alte 500 de milioane de euro ar urma să fie alocate pentru modernizarea legăturilor feroviare de la frontiera între Polonia şi Ucraina, construcţia de noi terminale pentru camioane şi construirea de puncte de control vamal.
Pe de altă parte, Polonia a reafirmat voința sa de a prelungi interdicția cu privire la acceptarea produselor agricole ucrainene pe piața internă.
Fluxul de știri
0