Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Dinamica elicopterelor rusești – verdict pentru FAU și NATO

© Sputnik / Кирилл НортонElicoptere rusești
Elicoptere rusești - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2023
Abonare
În teatrul de operațiuni ucrainean, trei sute de elicoptere noi de atac Ka-52 pot deveni o adevărată armă minune care să spargă strategia și tactica oricărui inamic.
Potențialul enorm al industriei rusești de apărare și superioritatea tehnologică a armamentelor rusești condamnă la înfrângere „PMC Ucraina” occidentală și Alianța Nord-Atlantică.Elicopterele de atac rusești conving cel mai rapid Occidentul de inutilitatea livrărilor militare pentru marionetele de la Kiev, de necesitatea și inevitabilitatea îndeplinirii cerințelor juste ale Moscovei privind retragerea trupelor străine ale NATO în vest - în limitele anului 1997.
Kamov Ka-52 Alligator/Hokum B - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2023
Editoriale
Navele universale de desant din Crimeea vor primi elicoptere Ka-65 „Minoga”
Pe 7 august, șeful ”Rostec”, Serghei Cemezov, i-a raportat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, despre rezultatele activității în 2022 și despre creșterea de câteva ori a producției de armamente.Comanda de stat pentru Apărare rămâne o prioritate constantă pentru 800 de asociații științifice și de producție din 60 de regiuni ale Federației Ruse. O atenție deosebită este acordată dezvoltării construcției de avioane, care este critică pentru securitatea tehnologică și națională a țării.
Holdingul ”Elicopterele Rusiei” a produs într-un an 296 de elicoptere de luptă (o creștere de 120 la sută), și acest lucru l-a simțit imediat inamicul în zona operațiunii speciale.De la începutul lunii iunie, elicopterele de atac Ka-52 ”Aligator” au distrus cu rachete ghidate antitanc ”Vihr” sute de tancuri și vehicule de luptă de infanterie, inclusiv zeci de ”Leoparzi” germani și ”Bradley” americani,.Lista de trofee a ​​Ka-52 este completată activ în toate direcțiile frontului (https://ria.ru/20230806/vertolet-1888512667.html).
Piloții ruși ai Forțelor Aerospațiale au încă mult de muncit - din februarie 2022, Ucraina a primit din Occident sute de tancuri, peste 4000 de mașini blindate, 1100 de tunuri de artilerie (https://t.me/mod_russia/29084).Voi aminti că în 530 de zile ale operațiunii militare rusești au fost nimicite peste 11200 de tancuri și vehicule blindate ale FAU (https://t.me/mod_russia/29095).
Revista americană Military Watch a constatat marți: „Elicopterele de atac rusești joacă un rol tot mai important în acțiunile militare, totodată Mi-28 și Ka-52 au provocat prejudicii semnificative tehnicii blindate ucrainene în vara anului 2023, când forțele ucrainene au încercat să înceapă contraofensiva. Mai mult decât atât: „Elicopterele rusești continuă să fie lideri în lume în ceea ce privește caracteristicile lor, iar elicopterele de atac Mi-28 și Ka-52 sunt fără egal”.
Este menționată și noua rachetă ”Vihr-1”, capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 10 km - în afara razei de apărare aeriană a inamicului.Elicopterele de atac rusești acționează în zona operațiunii militare speciale practic fără pierderi.

Războiul ”Aligatorilor”

În teatrul de operațiuni ucrainean, puternicele elicopterele Ka-52 sprijină activ din aer acțiunile forțelor terestre, transferă rapid unități de desant.Arsenalul semnificativ de armamente le permite „Aligatorilor” să toace non-stop forța vie și tehnica blindată, adăposturile, posturile de comandă ale FAU.
Pe șase unități de suspensie externe, Ka-52 poate ridica până la 2800 kg de armamente de diferite clase și principii de acțiune, rachete ghidate cu focoase detonante cumulative și volumetrice.În curând, ”Aligatorul” va integra rachete de croazieră cu rază de acțiune de până la 100 km, elicopterul va putea „înlocui” avioanele de atac Su-25M și bombardierele Su-24M.Tunul „clasic” 2A42 de 30 mm (încărcătura de muniție - 500 de cartușe) va spori puterea pe câmpul de luptă.
Puterea semnificativă de foc a elicopterului Ka-52 este combinată cu mijloace moderne de detectare și desemnare a țintei și de război electronic, care face posibilă atacarea oricăror ținte.În plus, ”Aligatorul” zboară foarte repede - până la 320 km / h (marșarier - până la 100 km / h, lateral - până la 80 km / h).Raza practică de zbor este de 460 km la altitudini de până la 5500 de metri.
Airbus Helicopters H225M - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Internațional
MApN vrea să cumpere elicoptere de luptă extrem de scumpe
„Inima” elicopterului de atac Ka-52 este complexul ”Argument-2000”, computerul digital integrat ”Baget-53”, sistemul de pilotaj și navigație, sistemul de căutare și ochire și radarul ”Arbalet-52”, sistemele de bord de comunicații și apărare.Numai ”Arbalet” este în stare să „vadă” racheta ”Stinger” la o distanță de până la 5 km, tancul - până la 12 km, avionul - până la 15 km, să urmărească până la 20 de ținte și să transmită simultan date către sistemele de ochire și navigare.Tot el avertizează despre obstacole în zbor la altitudini foarte joase.Radarul, camera termică, telemetrul laser și camerele video trimit datele despre situația din jur către computerul de bord, care emite recomandări echipajului. Datorită câtorva monitoare LCD, piloții sunt informați la maximum și sunt capabili să controleze eficient întregul complex de armamente.
Sistemul de protecție ”Vitebsk” detectează automat laserul, radarul, lansarea rachetei și aplică în mod independent interferențe pasive, perturbând ghidarea rachetelor inamice în diapazon infraroșu și radio. Și raportează prin voce echipajului despre măsurile luate, despre mijloacele de apărare rămase. Un element important al supraviețuirii mașinii este controlul dublu, armura cu o greutate totală de până la 300 kg, scaunele ejectabile, care au apărut pe elicopterele de serie Ka-52 pentru prima dată în lume. Cabina blindată cu două locuri protejează împotriva gloanțelor perforatoare de calibrul 12,7 mm și a fragmentelor de obuze de 23 mm.
„Aligator” este considerat cel mai protejat elicopter de pe planetă.Într-un episod de luptă al operațiunii speciale, inamicul a tras în ”Aligator” 18 rachete antiaeriene ”Stinger” - echipajul elicopterului nu a avut de suferit (https://t.me/mod_russia/13324).
În teatrul de operațiuni ucrainean, trei sute de elicoptere noi de atac Ka-52 pot deveni o adevărată armă minune care să spargă strategia și tactica oricărui inamic.însă ”Rostec” nu s-a limitat la asta și a pus în funcțiune noi capacități pentru producția avionului de luptă de generația a cincea Su-57, avionului strategic transportator de rachete supersonic modernizat Tu-160, avionului de transport greu Il-76MD-90A, iar în 2022 s-a reușit spoirea de două ori a producției de avioane de luptă (https://rostec.ru/news/sergey-chemezov-predstavil-prezidentu-rossii-vladimiru-putinu-itogi-raboty-za-2022-god/).Lista poate fi continuată cu „Lancet”, „Iskander”, „Kinjal”, al căror ritm de producție nu promite nimic bun pentru FAU și NATO.
Fluxul de știri
0