România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Județul din România unde globalizarea a eșuat

© AP Photo / Andreea AlexandruGholamreza Mansouri a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din București
Gholamreza Mansouri a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din București - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În județul Buzău, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate, peste 1600 de carduri au fost blocate. În majoritatea cazurilor, vorbim despre persoane care le-au refuzat din motive religioase și de conștiință.
BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Numărul celor care au refuzat cardul de sănătate în favoarea unei adeverinţe care să le asigure accesul la servicii medicale a fost constant în ultimii ani, arată datele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău.

La nivelul anului 2023, în jur de 1.600 de carduri figurează ca fiind blocate, cele mai multe dintre ele ca urmare a refuzului beneficiarilor pe motive ce ţin de orientările religioase.
CJAS Buzău spune că, la nivelul instituției, sunt în evidenţă 1.622 carduri naţionale de asigurări de sănătate blocate. Au fost eliberate adeverinţe de asigurat pentru persoanele care au refuzat cardul de sănătate pentru motive religioase, astfel: în anul 2020 - 1.717 adeverinţe cu o valabilitate de 3 luni fiecare (o persoană a beneficiat de maxim 4 astfel de adeverinţe într-un an); în anul 2021 - 1.729 adeverinţe; în anul 2022 - 1.781 adeverinţe; în anul 2023 (până în prezent) - 1.106 adeverinţe.

Refuzul cardurilor de sănătate nu se răsfrânge asupra drepturilor pe care beneficiarii le au, astfel că serviciile medicale de care au nevoie pot fi validate în baza adeverinţelor eliberate de Casa Județeană de Sănătate, transmite agerpres.ro.
Mamaia. Arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
România
Turismul românesc, afectat grav de lipsa infrastructurii
Fluxul de știri
0