România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Turismul românesc, afectat grav de lipsa infrastructurii

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUMamaia. Arhivă
Mamaia. Arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Traian Bădulescu, consultantul în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism) spune că, în ceea ce privește turismul internațional, România se confruntă cu alte probleme. Declarația expertului.
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Traian Bădulescu, consultantul în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism), susține că lipsa infrastructurii afectează mai ales turismul intern, turismul de incoming poate mai puțin, pentru că ei vin cu avionul și pot alege mai ușor zone pe care să le viziteze.
”Legat de turismul internațional avem alte probleme în față: promovarea, calitatea serviciilor, lipsa de personal care, în cazul HoReCa este din fericire suplimentată de către lucrătorii din Orient”, a subliniat Bădulescu.
Consultantul în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT a mai specificat și care este media turiștilor români care merg pe litoralul țării vecine și dacă sunt mai mulți români care are aleg să meargă la mare în Bulgaria decât pe litoralul românesc.
El spune că, din datele pe care le deține, merg undeva între 500.000 - 700.000 de turiști, deși în acest an nu sunt încă statistici dar cam așa merg anual românii la mare în Bulgaria iar pe litoralul românesc merg cam de trei ori mai mult, unde, bineînțeles, intră și turiștii de weekend.
”Conform unui studiu majoritatea turiștilor de pe litoralul românesc sunt din București, în Bulgaria se stă mai mult, de obicei, în jur de 3 sau 4 zile. Bulgaria este în creștere și este o destinație care atrage”, a mai conchis Traian Bădulescu.
Fluxul de știri
0