Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: SUA mint cu privire la poziția Rusiei legată de discuțiile de pace

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a criticat Washingtonul pentru afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi respins negocierile de pace cu Kievul.
BUCUREŞTI, 8 aug – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat Washingtonul pentru afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi respins negocierile de pace cu Kievul.
Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat, la o conferinţă de presă, că „nu au loc negocieri de pace cu Rusia în acest moment, deoarece Rusia a refuzat să se angajeze în negocieri semnificative pentru pace”.
În aceeaşi zi, Zaharova a scris pe Telegram: „Ei știu perfect că i-au spus [președintelui ucrainean Vladimir] Zelenski să se retragă din discuțiile de pace în aprilie 2022, au determinat Kievul să introducă interdicția de a discuta cu Rusia, adoptată în septembrie 2022, ei au declarat pe tot parcursul anului că nu este momentul potrivit pentru discuții, dar dau vina pe Rusia”, a scris purtătoarea de cuvânt, potrivit RT.
De asemenea, Zaharova l-a îndemnat pe Miller să citească un interviu al secretarului american de stat, Antony Blinken, pe care l-a acordat în aprilie. Aceasta s-a referit la comentariile pe care Blinken le-a făcut pentru grupului media Funke, în care acesta a spus că nu susține ideea începerii negocierilor, în timp ce a lăudat contraofensiva Kievului.
Президент Украины Владимир Зеленский и генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенбергна саммите НАТО в Вильнюсе - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Editoriale
Este oare pregătit Occidentul pentru o invazie militară în Ucraina?
Săptămâna trecută, înalți oficiali din peste 40 de țări au luat parte la un summit în Arabia Saudită cu privire la situația din Ucraina. Rusia nu a fost invitată să participe și a spus că negocierile fără participarea sa sunt „inutile”.
După discuții, Kievul a precizat că respinge toate punctele de compromis și nu că nu renunţă la „formula sa de pace” - un set de zece cerințe, prin care se cere predarea necondiționată din partea Rusiei, formulă pe care Moscova o consideră „un ultimatum inutil”, care nu face decât să ducă la prelungirea conflictului.
Ministerul rus al Apărării a estimat că, în iunie și iulie, Ucraina a suferit pierderi de peste 43.000 de trupe în contraofensiva împotriva pozițiilor rusești. Potrivit datelor ministerului, peste 4.900 de arme grele au fost distruse în această perioadă.
Fluxul de știri
0