Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Suveraniștii spanioli vor susține un guvern pro-UE

CC BY 2.0 / er Guiri / RojigualdaФлаг Испании
Флаг Испании - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
Alegerile indecise din Spania ar putea duce la așezarea la putere a unui govern mainstream de dreapta, monocolor, cu susținerea din parlament a suveraniștilor de la Vox
BUCUREȘTI, 7 aug -Sputnik. Confruntat cu o scădere a popularității sale electorale, partidul suveranist spaniol, ”Vox”, nu pune condiții pentru a intra la guvernare, ci va susține ”dreapta” mainstream din Partidul Popular.
Deși se așteptau rezultate surpriză din partea lor, suveraniștii de la Vox au obținut un scor sub așteptări, rezultatul alegerilor indicând fluctuațiile opiniei publice din regatul spaniol, tot mai dependent economic de Uniunea Europeană și de Bruxelles.
Liderul PP, Alberto Alberto Núnez Feijóo, care a câştigat alegerile, a salutat imediat "acest progres" care "recunoaşte victoria" partidului său."Propunerea pe care o fac este aceea a unui guvern numai al PP", a adăugat el în timpul unei deplasări în Galicia, regiunea sa natală.
Această schimbare de strategie survine în mijlocul unui blocaj politic pentru blocul de dreapta.
Fluxul de știri
0