Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: nu există motive pentru încheierea unui acord cu Ucraina

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
Peskov: nu există motive pentru încheierea unui acord cu Ucraina pentru rezolvarea conflictului
BUCUREȘTI, 7 aug -Sputnik. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat pentru ziarul american The New York Times că în prezent nu există motive pentru încheierea unui acord cu Ucraina pentru rezolvarea conflictului.
"În prezent, nu există motive pentru încheierea unui acord. Vom continua operaţiunea în viitorul previzibil", a spus Peskov.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și- a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să reacționeze prin alte mijloace”.
Potrivit acestuia, Rusia încearcă de 30 de ani să cadă de acord cu NATO asupra principiilor securității în Europa , dar ca răspuns s-a confruntat fie cu înșelăciune și minciuni cinice, fie cu încercări de presiune și șantaj, în timp ce alianța, între timp, în ciuda protestelor Moscovei , se extinde constant și se apropie de granițele Federației Ruse.
Anterior, Kremlinul a declarat că nu există premise pentru tranziția situației din Ucraina către un curs pașnic, prioritatea absolută pentru Rusia este atingerea obiectivelor operațiunii speciale, în momentul de față acest lucru este posibil doar prin mijloace militare. Ei au adăugat că Federația Rusă apreciază foarte mult eforturile tuturor țărilor care încearcă să aducă soluția conflictului din Ucraina într-o direcție pașnică, dar până acum acest lucru este imposibil. După cum se afirmă la Kremlin, situația din Ucraina poate merge într-o direcție pașnică, cu condiția să se țină cont de situația de facto și de noile realități, toate revendicările Moscovei sunt bine cunoscute.
Fluxul de știri
0