Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu promite că va evita extremele reformei judiciare

© AP Photo / Gali Tibbon/Pool Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
Netanyahu: Reforma judiciară în Israel va fi realizată într-un mod echilibrat
BUCUREȘTI, 7aug -Sputnik. Reforma judiciară în Israel va fi realizată într-un mod echilibrat pentru a evita extremele, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat Bloomberg .
Netanyahu a spus că guvernul nu va duce la îndeplinire reforma așa cum a fost planificat inițial, ci va depune eforturi pentru a schimba componența comisiei pentru numirea judecătorilor."
"Practic, asta este ceea ce a mai rămas - pentru că alte lucruri, cred, nu ar trebui să legiferăm... Trebuie să existe un echilibru. Acesta este ceea ce încercăm să restabilim", a spus Netanyahu.
După cum notează Bloomberg, Netanyahu a subliniat că ar dori să evite extremele în cadrul reformei.
Protestele masive din Israel împotriva reformei judiciare, care nu s-au potolit de la începutul anului, au izbucnit cu o vigoare reînnoită după ce parlamentul a aprobat unul dintre cele mai semnificative și controversate proiecte de lege în cadrul reformei sistemului judiciar - abolirea justiției. „standard rezonabil”
Aprobată în iulie, o lege privează instanțele, inclusiv Curtea Supremă, de capacitatea de a contesta deciziile executive considerate „în afara limitelor rațiunii”. Susținătorii reformei susțin că abolirea „standardului rațiunii” este un pas necesar pentru ca un guvern ales democratic să urmărească politici în interesul majorității cetățenilor țării. Oponenții legii susțin că va îngreuna intervenția Curții Supreme atunci când aleșii iau decizii arbitrare, extreme sau corupte.
Fluxul de știri
0