Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania sub semnul recesiunii

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
Germania rămâne în scădere economică iar perspectivele sunt sumbre cu privire la revenirea economiei celei mai puternice din Uniunea Europeană.
BUCUREȘTI, 7 aug -Sputnik. Producția industrială din Germania a căzut în iunie pentru a doua lună consecutiv, pe fondul costurilor ridicate ale energiei și al cererii scăzute din acest sector, care apasă de mai multe luni asupra primei economii europene.
Aceasta a scăzut cu 1,5% pe parcursul unei luni, în termeni ajustați în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, după o scădere revizuită de 0,1% în mai, a anunțat luni biroul de statistică Destatis.
Scăderea a fost mult mai accentuată decât se așteptau experții de la instrumentul de analiză financiară Factset, care estimau o scădere de 0,5%. Pe parcursul unui an, producția este în scădere cu 1,7%, tot potrivit Destatis.
În detaliu, producția de bunuri de capital a scăzut cu 3,9%. Această scădere nu a fost compensată de creșterea bunurilor de consum (+1,8%) și a bunurilor intermediare (+0,4%), potrivit Destatis. Producția de automobile a scăzut cu 3,5% în cursul lunii.
Industria germană suferă de câteva luni. Situația a fost îngreunată de o scădere bruscă a cererii interne, din cauza inflației, care se menține la niveluri ridicate – 6,2% în iulie, în ritm anual – și a majorărilor de dobândă urmărite cu fermitate de Banca Centrală Europeană (BCE).
Fluxul de știri
0