Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: Sancțiunile occidentale împotriva oamenilor de afaceri ruși nu au funcționat

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
WSJ: Sancțiunile occidentale împotriva oamenilor de afaceri ruși și a familiilor lor nu au funcționat
CHIȘINĂU, 7 aug -Sputnik. Strategia Occidentului de a impune sancțiuni oamenilor de afaceri ruși și familiilor acestora s-a dovedit ineficientă, scrie Wall Street Journal, citând un expert.
După cum notează ziarul, sancțiunile au fost ineficiente, deoarece puțini miliardari ruși au condamnat public conflictul din Ucraina sau și-au vândut bunurile rusești.
„Având în vedere că majoritatea acestor oligarhi nu fac parte din cercul interior al lui Putin , „sancțiunile sunt dureroase pentru ei și familiile lor, dar nu sunt cu adevărat eficiente din punct de vedere politic”, scrie ziarul, citând un expert în sancțiuni de la Asociația experților certificați în spălare de bani (AKAMS) George Voloshin.
De la introducerea în iunie a acestui an a celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, restricțiile personale ale Uniunii Europene includ aproape 1.800 de persoane și organizații. Măsurile restrictive ale UE față de inculpații incluși pe „lista neagră” presupun înghețarea bunurilor, cetățenilor și companiilor UE le este interzis să le furnizeze fonduri. În plus, persoanele fizice sunt supuse unei interdicții de călătorie care le împiedică să intre în UE sau să tranziteze prin UE.
Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a recunoaște eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse . În țările occidentale însăși s-au auzit de mai multe ori opinii că sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente. Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că politica de izolare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Fluxul de știri
0