Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borell așteptat la Beijing

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
O nouă etapă a dialogului tensionat dintre China și Uniunea Europeană se va desfășura în toamnă, odată cu vizita șefului diplomației de la Bruxelles, Borell, la Beijing.
BUCUREȘTI, 7 aug -Sputnik. China anunță că Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, alături de o delegație, este așteptat în China, în această toamnă, în vederea pregătirii summituluiliderilor China-UE.
Anunțul a fost făcut de Ministerul chinez al Afacerilor Externe, în urma dialogului telefonic derulat între ministrul chinez de Externe, Wang Yiși comisarul Josep Borrell.
Borell va sosidupă alte trei vizite consecutive ale oficialilor europeni: Charles Michel, președintele Consiliului European, a Ursulei von der Leyen și a lui Franz Timmermans.
Relațiile dintre China și Uniunea Europeană, foarte importante pentru ambele părți sunt complicate de dependența în creștere a UE față de politicile diplomatice, militare și economice ale SUA.
De asemenea, o concurență între China și UE începe să se manifeste în zona Africii.
Fluxul de știri
0