Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist: Consilierii occidentali ai Moldovei nu înțeleg situația din țară

© Sputnik / OsmatescoАнатолий Цэрану
Анатолий Цэрану - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
Abonare
Anatol Țăranu: Consilierii occidentali ai conducerii Moldovei nu înțeleg ce se întâmplă în țară
CHIȘINĂU, 7 aug -Sputnik. Consilierii din țările occidentale care ar trebui să ajute oficialii guvernamentali din Moldova nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat în republică, consideră analistul politic Anatol Țăranu ."
"Nu ar trebui să ne transferăm responsabilitatea și responsabilitatea guvernului nostru către consilieri. Trebuie să facem reforme. Consilierii sunt buni, dar presupun că unii dintre acești consilieri occidentali nu înțeleg deloc ce se întâmplă în Moldova, ei în general nu s-au întâlnit deloc o astfel de situație. Ei ne judecă după țările lor de democrație dezvoltată, unde dreptul este acasă, unde economia este supusă legilor, și nu înțelegerilor ilegale", a spus Țăranu la postul Orizont TV .
El a menționat că autoritățile încearcă să transfere responsabilitatea reformelor necesare către consilieri, dar acest lucru este ineficient, deoarece reprezentanții conducerii țării ar trebui să fie responsabili pentru implementarea schimbărilor.
Relațiile dintre Rusia și Moldova au început să se deterioreze după ce președintele Maia Sandu , care aderă la o politică pro-europeană, a ajuns la putere în Republică Moldova la sfârșitul anului 2020 . Secretarul de presă al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că Moldova, sub actualele autorități, urmărește să devină o țară neprietenoasă pentru Rusia. Moscova face apel la Chișinău să asculte interesele propriilor cetățeni și să nu împiedice dezvoltarea contactelor umane și a legăturilor interregionale cu Rusia. Ministerul rus de Externe a cerut autorităților moldovenești să oprească retorica confruntatoare antirusă din țară. Aceștia au adăugat că Moscova este hotărâtă să aibă relații de prietenie cu Moldova și nu se bucură de faptul că țara este folosită de Occident în scopuri anti-ruse.
Fluxul de știri
0