Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia devine cea mai mare economie din Europa

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaДеньги
Деньги - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
Rusia este, de la sfârșitul anului 2022, printre cele mai mari cinci economii ale lumii și cea mai mare din Europa în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP).
BUCUREŞTI, 5 aug – Sputnik. Rusia este, de la sfârșitul anului 2022, printre cele mai mari cinci economii ale lumii și cea mai mare din Europa în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP), în ciuda sancțiunilor occidentale, a dezvăluit cel mai recent raport al World Economics.
Potrivit estimărilor bazate pe datele oficiale ale țării, estimări publicate de Banca Mondială și FMI, produsul intern brut al Rusiei era de 5,51 trilioane de dolari în termeni PPP la sfârșitul anului trecut. Raportul, citat de RT, a menționat că cifra este cu 38% mai mare decât estimarea oficială de 3,993 miliarde de dolari.
De asemenea, datele arată că economia rusească se plasează înaintea Germaniei în ceea ce priveşte paritatea puterii de cumpărare, PIB-ul acesteia din urmă situându-se la 5 trilioane de dolari.
China se află în fruntea listei ca fiind cea mai mare economie din lume (31 de miliarde de dolari), fiind urmată de SUA, India și Japonia. În top 10 intră, de asemenea, și Indonezia, Brazilia și Turcia.
Venesuela - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Internațional
O nouă țară a depus oficial cererea de aderare la BRICS
FMI și Banca Mondială și-au ridicat recent prognozele pentru economia rusească, menţionând că PIB-ul va continua să crească, în ciuda sancțiunilor, creşterea fiind susţinută de producția comercială și industrială puternică, precum și de veniturile energetice mai mari decât s-a aşteptat.
Potrivit Băncii Mondiale, creșterea economică în Rusia va fi pozitivă în 2024, dar va rămâne modestă la 1,2%.
Guvernul rus şi-a menținut o perspectivă pozitivă privind economia. Prim-ministrul Mihail Mişustin a prezis că, până în 2024, economia rusească va putea depăși țările dezvoltate în ceea ce privește creșterea.
Fluxul de știri
0