România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România nu mai e prezentă ca influență în Africa

© Sputnik / Rodion ProcaLuminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României
Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
După ce acum câteva decenii „făcea legea” pe scena relațiilor internaționale și avea o mare influență în Africă, acum diplomația românească este ”marele absent”.
BUCUREȘTI, 5 aug -Sputnik. Fără ambasadă în Niger, România depinde de reprezentanța sa din Algeria și de ajutorul celorlalte state ale UE pentru a administra situația românilor ”prinși” în contextul schimbărilor geopolitice din regiune.
Ministerul român de Externe a declarat că nu mai există solicitări de asistență consulară pentru cetățeni români din Niger, după ce ultimul român a fost evacuat cu ajutorul unei curse aeriene spaniole.
Până acum, din momentul loviturii de stat, 5 români au solicitat și au fost evacuați din țara africană aflată în criză politică.
Situația este monitorizată prin intermediul ambasadei României în Algeria și a ambasadelor altor state UE din statul african. Conform cu tratatele europene, cetățenii unor state membre ale Uniunii Europene pot beneficia de protecție diplomatică din partea ambasadelor tuturor statelor membre.
Fluxul de știri
0