Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Majoritatea americanilor se opun finanțării suplimentare pentru Ucraina

© AFP 2024 / ROBYN BECKUn bărbat care ține un steag american și poartă o jachetă cu steag american
Un bărbat care ține un steag american și poartă o jachetă cu steag american - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
Peste jumătate dintre cetățenii americani nu sunt de acord ca Congresul SUA să autorizeze finanțarea suplimentară pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.
BUCUREŞTI, 5 aug – Sputnik. Peste jumătate dintre cetățenii americani nu sunt de acord ca Congresul SUA să autorizeze finanțarea suplimentară pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia, potrivit unui sondaj publicat vineri de o agenție americană de presă.
În total, 55% dintre americani sunt împotriva autorizării de către Congres a furnizării de mai multe fonduri pentru Ucraina, în timp ce 45% consideră că ar trebui să autorizeze o astfel de finanțare, potrivit sondajului realizat de SSRS, relatează Sputnik Internaţional.
51% spun că Washingtonul a făcut suficient pentru a ajuta Kievul, dar 48% nu sunt de acord cu asta. Rezultatul este cu 14 puncte procentuale în scădere față de procentul de 62% dintre americani care considerau că SUA trebuie să facă mai mult, potrivit unui sondaj realizat în primele zile ale operațiunii militare speciale lansate de Rusia.
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Editoriale
A ajuns funia la par: SUA au rămas fără de cel mai scump lucru pentru datorii
Când au fost întrebați în mod specific cu privire la tipurile de asistență pe care SUA le-ar putea oferi Kievului, doar 17% au spus că ar sprijini trimiterea de trupe americane pe câmpul de luptă, iar 43% preferă furnizarea de arme. Aproape două treimi (63%) au declarat că SUA ar putea oferi informații și aproximativ o jumătate (53%) s-au declarat favorabili pregătirii militare.
Sondajul a arătat o diviziune între americani în ceea ce priveşte partidele, 71% dintre republicani opunându-se autorizării de către Congres a finanțării suplimentare. În același timp, 62% dintre democrați sunt în favoarea finanțării suplimentare.
Sondajul a arătat, de asemenea, că doar 43% dintre americani aprobă modul în care președintele american Joe Biden gestionează relația cu Rusia, în timp ce 56% nu sunt de acord.
Sondajul a fost realizat la nivel național în perioada 1-31 iulie în rândul a 1.279 de adulți.
Fluxul de știri
0