Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia lansează schimburi turistice de grup fără viză cu China și Iranul

Glob - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2023
Abonare
Rusia a încheiat acorduri fără vize cu zeci de țări din întreaga lume, inclusiv majoritatea ţărilor din America Latină și o mare parte din Asia de Sud-Est și cu țări din nordul și sudul Africii.
BUCUREŞTI, 2 aug – Sputnik. Acum, rușii se vor bucura de acces fără viză la două dintre cele mai vechi și mai bogate civilizații de pe Pământ, ambele fiind și parteneri strategici cheie ai Moscovei.
Rusia a lansat marți schimburi turistice de grup fără viză cu China și Iranul, cetățenii ruși având acum posibilitatea să călătorească în ambele țări în scopuri turistice în grupuri de până la 50 de persoane, pentru până la 15 zile o dată și viceversa, relatează Sputnik Internaţional.
China, care a avut un acord de călătorie fără viză cu Rusia, suspendat în timpul pandemiei de Covid, a început să reia călătoriile în Rusia și în alte țări în februarie. Reluarea completă a schimburilor se aşteaptă să crească fluxurile turistice cu 200-300%, potrivit Asociației Operatorilor Turistici din Rusia.
Înainte de pandemie, între un milion și 1,4 milioane de turiști chinezi vizitau Rusia în fiecare an, aproximativ 400.000 fiind așteptați în 2023.
Российско-китайские учения Морское взаимодействие - 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Rusia
Rusia și China lansează o misiune comună de patrulare în Pacific
În cazul Iranului, Rusia a încheiat în mod oficial în iulie un acord de turism de grup fără viză cu țara, cele două ţări făcând schimb de liste de agenții de turism acreditate.
Peste 360 de agenții de turism rusești oferă excursii fără vize organizate de grupuri în China, în timp ce 260 oferă turism de grup către destinații iraniene.
Rusia, Iranul și China reprezintă peste 18% din masa terestră a lumii și conțin multe bogății naturale și create de om ale civilizațiilor antice și moderne.
Fluxul de știri
0