Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și China lansează o misiune comună de patrulare în Pacific

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaРоссийско-китайские учения "Морское взаимодействие - 2021"
Российско-китайские учения Морское взаимодействие - 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Abonare
Misiunea navală comună are ca scop consolidarea legăturilor bilaterale și menținerea stabilității în regiune, a menţionat Ministerul Apărării din Moscova.
BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik. Cinci nave de război rusești și patru chineze au lansat vineri o misiune comună de patrulare în Oceanul Pacific, a anunțat Moscova. Este a treia astfel de operațiune efectuată de navele celor două țări, misiuni prin care a fost intensificată cooperarea militară în ultimii ani.
Navele au pornit de la portul Vladivostok din Orientul Îndepărtat al Rusiei pe un traseu convenit dinainte, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de RT.
Obiectivele misiunii sunt „consolidarea cooperării navale între Rusia și China, menținerea păcii și a stabilității în regiunea Asia-Pacific, monitorizarea zonei mării și protejarea facilităților activității economice maritime” din cele două țări, se arată în comunicat.
A U.S. Marine Amphibious Assault Vehicle (AAV) - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
România
SUA vinde României vehicule blindate amfibie
În timpul patrulării, marinarii ruși și chinezi vor lucra la organizarea de măsuri defensive, la provizionarea cu apă și combustibil în timpul deplasării și desfășurarea de activităților anti-submarin, a menţionat ministerul.
Elicopterele rusești și cele chineze vor efectua misiuni constând în aterizarea pe nave aparținând celeilalte țări, a adăugat comunicatul.
De asemenea, navele vor interacționa cu aviația din Flota rusească a Pacificului și din Armata pentru Eliberarea Poporului din China, potrivit Moscovei.
Miercuri, Ministerul chinez al Apărării a confirmat efectuarea exerciţiului comun și a menționat că exerciţiul „nu vizează niciun terț și nu are nicio legătură cu situația actuală internațională și regională.”
La începutul lunii iulie, navele din cele două țări au luat parte la exerciţiile „Northern/Interaction-2012” din Marea Japoniei. Exercițiile au implicat 20 de exerciții de luptă, inclusiv focuri comune de artilerie către ținte navale, de coastă şi aeriene.
Sistem de rachete multiple „Uragan” - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Editoriale
Răzbunarea nu înseamnă atacuri separate, ci esența operațiunii speciale rusești
Legăturile economice și militare dintre Moscova și Beijing s-au intensificat după ce Rusia și-a lansat operațiunea în Ucraina în februarie 2022. Potrivit Universității Naționale de Apărare a SUA, cele două țări au organizat șase exerciții comune anul trecut, un număr fără precedent în ultimele două decenii.
Șeful Marinei Ruse, Nikolai Evmenov, a declarat, în timpul unei vizite în China, la începutul lunii iunie, că Moscova a acordat „o mare importanță” stimulării cooperarii militare cu Beijingul. La rândul său, ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, și-a exprimat încrederea că cele două țări îşi „vor consolida comunicarea la toate nivelurile și vor organiza în mod regulat exerciții comune”.
Fluxul de știri
0