România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Meniul guvernamental: obuze pe pâine

© Sputnik / Oksana DzhadanВоеннослужащие блока НАТО на военных учениях НАТО в Латвии
Военнослужащие блока НАТО на военных учениях НАТО в Латвии - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Abonare
Se supraimpozitează microîntreprinderile, se taie bani de la bugetari, dar se investește în obuziere. Guvernul a anunțat că va face economie de un miliard dând afară oameni sau tăindu-le din venituri. Economia o va da pe obuze.
BUCUREȘTI, 1 aug -Sputnik. În timp ce guvernul României pregătește tăieri în carne vie sectorul bugetar non-militar și supraimpozitarea mediului privat, se găsesc bani pentru....obuze.
Compania Națională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) și care acționează ca interfață între industria românească de apărare și partenerii externi ai acesteia, vrea să cumpere un număr de 3 sisteme de obuziere autopropulsate pe șenile cu calibru de 155 mm de nivel batalion, plus muniție pentru acestea. Fiecare sistem va fi compus din 18 obuziere, astfel că numărul total al acestora vizat pentru achiziție este de 54.
Valoarea totală a achiziției, pentru care a fost inițiată o procedură de licitație restrânsă, este estimată la peste 4,18 miliarde lei plus TVA adică circa 1 miliard de euro. Romtehnica așteaptă oferte până pe 11 septembrie.
Munca artileriștilor pe direcția Herson - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Editoriale
Ce poate noul obuzier autopropulsat „Malva”
Fluxul de știri
0