Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Măsură şoc: lanţ de supermarketuri din Germania, preţuri dublate

© AP Photo / Matthias Balk/dpa Покупатель с тележкой, наполненной продуктами в супермаркете в Германии
Покупатель с тележкой, наполненной продуктами в супермаркете в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un lanț de supermarketuri din Germania a decis majorarea și cu 100% a prețurilor unor alimente!
BRUXELLES, 1 aug – Sputnik Un lanț de supermarketuri din Germania a decis majorarea și cu 100% a prețurilor unor alimente. Reprezentanții magazinelor spun că decizia este una temporară, însă vor să sensibilizeze consumatorii și să includă şi costurile provocate mediului.
Pentru anumite alimente, preţurile au fost practic dublate. De exemplu, preţul unui pachet de brânză a urcat de la 2,49 până la 4,84 de euro, la cârnaţii de porc preţurile au fost majorate de la 3,19 până la 6,01 euro.
Veniturile suplimentare generate de lanțul de supermarketuri de pe urma iniţiativei vor fi direcţionate spre o fundaţie care are drept obiectiv susţinerea fermierilor care s-au angajat să facă tranziţia la agricultura ecologică.
The Euro logo is pictured in front of the former headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015. - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Internațional
Zona Euro rămâne sub presiunea inflației
Fluxul de știri
0