Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zona Euro rămâne sub presiunea inflației

© AFP 2024 / Daniel RolandThe Euro logo is pictured in front of the former headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015.
The Euro logo is pictured in front of the former headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015. - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Banca Centrală Europeană a majorat dobânzile pentru a noua oară consecutiv, în încercarea de a limita impactul inflației. Viitorul zonei Euro este departe de a fi unul stabil.
BUCUREȘTI, 31 iul -Sputnik. Zona Euro este departe de a se fi ”vindecat”. BCE dă de înțeles că va continua majorarea dobânzilor pentru euro, pentru a putea ține în frâu inflația.
La finalul ședinței de săptămâna trecută, BCE a majorat dobânzile pentru a noua oară consecutiv, ducând rata dobânzii la depozite la 3,75% – cel mai ridicat nivel de când există moneda Euro.
Christine Lagarde a explicat apoi, în cadrul unei conferințe de presă, că ceea ce se va întâmpla în continuare este încă incert, reiterând totodată dorința băncii centrale de a limita inflația.
Deși a remarcat că BCE „se apropie de obiectiv”, ea a lăsat din nou ușa deschisă pentru diferite opțiuni.
„Vom acționa în funcție de analiza noastră a acestor date (…) Este posibil să existe o nouă creștere a ratelor cheie sau poate o pauză” în septembrie, a declarat Lagarde.
Fluxul de știri
0