Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gigantul minier rus Alrosa propune o strategie comună cu Africa în domeniul diamantelor

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПоказ бриллиантов компании "Алроса"
Показ бриллиантов компании Алроса - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Abonare
Rusia și Africa reprezintă peste 90% din piața mondială a mineritului diamantelor și trebuie să dezvolte o agendă comună pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor.
BUCUREŞTI, 1 aug – Sputnik. Rusia și Africa reprezintă peste 90% din piața mondială a mineritului diamantelor și trebuie să dezvolte o foaie de parcurs comună pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor, a declarat șeful gigantului minier rus Alrosa, Pavel Marinicev.
Marinicev a îndemnat țările și producătorii să lucreze împreună și să stabilească abordări comune în industria pietrelor prețioase.
„Companiile de diamante deținute de stat din Rusia și Africa trebuie să decidă cu privire la o agendă comună adecvată de dezvoltare durabilă și la standarde comune în domeniul afacerilor responsabile. Standarde care sunt de bază și nu ne sunt impuse”, a declarat Marinicev în timpul Summitului Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, potrivit RT.
Şeful Alrosa a spus că dialogul dintre țările africane producătoare de diamante și Rusia va „asigura o piață stabilă, previzibilă și durabilă a diamantelor, care să corespundă intereselor noastre naționale”.
Alrosa este cel mai mare producător de diamante din lume, reprezentând 30% din comerțul global cu pietre prețioase brute, în valoare de 80 de miliarde de dolari pe an.
Comerțul Rusiei cu diamante a evitat până acum sancțiunile datorită rezistenței din partea importatorilor majori, cum este Belgia, care găzduiește cel mai mare centru comercial de diamante din lume, în Anvers. Bruxelles-ul a blocat în mod repetat planurile de embargo ale UE, avertizând că această măsură ar putea afecta mii de locuri de muncă.
Cu toate acestea, UE și G7 au încercat de mult timp să introducă modalități de a viza diamantele rusești peste granițe, plănuind să introducă un sistem de urmărire care ar restricționa comerțul.
Fluxul de știri
0