România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

SUA vinde României vehicule blindate amfibie

© AP Photo / Bullit MarquezA U.S. Marine Amphibious Assault Vehicle (AAV)
A U.S. Marine Amphibious Assault Vehicle (AAV) - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
Tipic relației României cu SUA: americanii au aprobat să ne vândă ceea ce noi nu am vrut să cumpărăm. SUA a aprobat vânzarea a 16 vehicule amfibie, contra sumei de 120,5 milioane de dolari.
BUCUREȘTI, 28 iul -Sputnik. Scopul acestei vânzări, spun sursele americane, este acela de a îmbunătăți capacitatea României de apărare și modernizarea forțelor armate române, a transmis Agenția pentru pentru Cooperare șin domeniul Apărării și Securității (DSCA) din SUA.
Armata română a asistat neputincioasă la scufundarea unui transportator blindat Piranha 3C, care a ajuns la 8 metri adâncime în Dunăre, devenind...submarin. Poate că fiind mai scumpe, noile ”amfibii” vor rezista mai mult la suprafață.
Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale se confruntă cu mari probleme legate și de alte contracte. Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Compania Națională Romtehnica, a anulat procedura de achiziție prin care voia să cumpere minimum 115 și maximum 231 de sisteme portabile de rachete antiaeriene cu rază foarte scurtă de acțiune (MANPAD).
De asemenea, ministrul Angel Tîlvăr anunța joi că se discută serios posibilitatea anulării contractului cu privire la construirea (de către francezi) a 6 coverte care să intre în dotarea flotei militare române.
Fluxul de știri
0