Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a apreciat inițiativele de pace ale țărilor africane în Ucraina

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaСовместное фотографирование участников II Саммита "Россия - Африка"
Совместное фотографирование участников II Саммита Россия - Африка - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Abonare
Putin: Rusia a studiat propunerile Africii de a rezolva situația din Ucraina
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Moscova a studiat cu atenție propunerile statelor africane de a rezolva situația din Ucraina și le ia în serios, a spus președintele rus Vladimir Putin.
„Am analizat cu atenție gândurile și considerațiile exprimate de prietenii noștri africani, luăm acest lucru foarte în serios și cu mare atenție”, a spus el la întâlnirea cu șefii de stat africani privind situația din Ucraina.
Moscova, a remarcat președintele, apreciază abordarea țărilor africane, care caută sincer să găsească modalități de rezolvare a conflictului ucrainean. „Desigur, apreciem foarte mult abordarea dumneavoastră echilibrată, precum și faptul că nu ați susținut și nu susțineți retorica anti-rusă, campania anti-rusă”, a adăugat el.
În același timp, Putin și-a exprimat speranța că colegii africani „înțeleg bine natura și originile acestei crize”. El a menționat că acestea nu au apărut „ieri” și au fost create de „anumite forțe din Occident” care se pregătesc de mulți ani pentru un război hibrid cu Moscova, transformând Ucraina într-un instrument de subminare a bazelor securității și statalității Rusiei.
„Spun asta pe bună dreptate”, a subliniat șeful statului.
Putin a atras atenția asupra declarațiilor liderilor europeni că țările africane sunt împotriva loviturilor de stat. "Sunt complet de acord cu asta. Dar a doua problemă care a dus la criza de astăzi a fost lovitura de stat din Ucraina din 2014, tocmai lovitura de stat sângeroasă anticonstituțională a fost sprijinită activ de țările occidentale", a amintit șeful statului.
Țările din Occident, a remarcat el, au nesocotit normele dreptului internațional și au susținut public această lovitură de stat, fără a ezita să își exprime suma cheltuită în aceste scopuri.
Rusia, a mai remarcat Putin, nu înțelege de ce țările occidentale trag Ucraina în NATO, ceea ce reprezintă o amenințare fundamentală la adresa intereselor Rusiei. El și-a exprimat din nou pregătirea pentru negocieri, amintind că mai devreme „a fost convenit de fapt un proiect de tratat de pace”.
„Dar după retragerea trupelor noastre de la Kiev – și ni s-a cerut să facem acest lucru pentru a crea condiții pentru încheierea unui acord final – autoritățile de la Kiev au abandonat toate acordurile anterioare”, a spus președintele.
"Prin urmare, cred că mingea este complet de partea lor. Nu voi vorbi despre detaliile asupra a ceea ce am convenit acum, cred că nu va fi foarte corect", a adăugat Putin.
Fluxul de știri
0