Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Toate cele 54 de state africane au fost invitate la summitul BRICS din Africa de Sud

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Africa de Sud a anunțat că a invitat toate cele 54 de state africane la summitul BRICS din august
CHIȘINĂU, 27 iul Sputnik. Toate cele 54 de state africane au fost invitate la summitul BRICS din Africa de Sud, dar nu există nicio confirmare a participării tuturor, a declarat pentru RIA Novosti Parks Tau, ministrul adjunct al Guvernanței Cooperative și al Afacerilor Tradiționale al Republicii.
„Știu că toate cele 54 de state africane au fost invitate, dar nu pot confirma (prezența lor la summit - n.red.), precum și țările care și-au exprimat interesul de a adera la țările BRICS, precum Argentina, Iran , Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite vor fi reprezentate”, a spus Tau.
Miercuri, biroul președintelui Africii de Sud a declarat că liderii Chinei , Indiei , Braziliei și Africii de Sud vor participa la summitul BRICS, care va avea loc personal la Johannesburg în perioada 22-24 august, în timp ce Rusia va fi reprezentată de Ministrul rus de externe Serghei Lavrov . Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin a decis să participe la summitul BRICS în format de videoconferință - aceasta va fi o participare cu drepturi depline.
BRICS unește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, inclusiv Argentina, Iran și, de asemenea, potrivit Ministerului chinez de Externe, Indonezia , Turcia , Arabia Saudită, Egipt . În 2024, președinția asociației trece Rusiei. Acum Africa de Sud are aceste împuterniciri.
Fluxul de știri
0