Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Meloni în vizită la Washington

© AP Photo / Andrew MedichiniGiorgia Meloni
Giorgia Meloni - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Giorgia Meloni, cândva vedeta suveraniștilor UE, acum un lider politic mainstream, se află în vizită la Casa Albă, unde se bucură de o bună primire din partea administrației democrate, cândva, adversarii săi ideologici.
BUCUREȘTI, 27 iul -Sputnik. Preşedintele american şi şefa guvernului italian au "o relaţie bună, productivă", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby.
Italia va prelua preşedinţia G7 în 2024, mandat dificil în contextul în care presiunea asupra Occidentului colectiv este în creștere, dar și an în care au loc alegeri atât în SUA cât și în UE.
Joe Biden şi Giorgia Meloni ar urma să discute despre ajutorul acordat Ucrainei, criza climatică, imigraţia şi relaţiile cu China. Meloni este presată să retragă Italia din programul chinez cunoscut sub numele de "Noile drumuri ale mătăsii", ce vizează, dezvoltarea infrastructurilor terestre şi maritime, pentru a conecta mai bine China de restul Asiei, de Europa şi Africa.
Matteo Salvini, Giorgia Meloni și Antonio Tajani - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Internațional
Paradoxul Meloni
Fluxul de știri
0