Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Paradoxul Meloni

© AFP 2024 / ANDREAS SOLAROMatteo Salvini, Giorgia Meloni și Antonio Tajani
Matteo Salvini, Giorgia Meloni și Antonio Tajani - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Giorgia Meloni și coaliția de 3 guverne din spatele guvernului ei, a câștigat alegerile din Italia pe un discurs suveranist și anti-migrație, dar guvernează corect politic, pro- Bruxelles și pro-migrație.
BUCUREȘTI, 25 iul -Sputnik. Giorgia Meloni s-a dovedit o surpriză: una neplăcută pentru mișcarea suveranistă europeană, care salutase în victoria sa la alegeri un pas important pentru recuperarea suvernistă a Europei, dar și o surpriză plăcută pentru mainstream-ul UE, care a descoperit în premierul italian un partener de încredere.
"Italia și Europa au nevoie de imigranți, dar nu putem da semnalul că cei care intră ilegal vor fi răsplătiți", a declarat premierul italian, Giorgia Meloni, la o conferință internațională găzduită la Roma. Conferința reprezintă o schimbare radicală în unele dintre politicile care au marcat până acum câteva luni partidul premierului, Frații Italiei, și Liga lui Matteo Salvini.
De exemplu, a fost îngropată promisiunea blocadelor navale și închiderea porturilor sau "războiul" împotriva ONG-urilor favorabile refugiaților.
De la începutul anului până pe 21 iunie, 83.439 de imigranți ilegali au sosit pe țărmurile italiene, față de 33.972 în întregul an 2022. Numai în ultima săptămână, aproape 9.000 de imigranți ilegali au sosit pe insula Lampedusa. Centrul de primire de aici este plin în permanenţă. Capacitatea sa este de 400 de locuri, dar în mod regulat aici se află peste 3.000 de persoane. Printre cei adăpostiți se numără și 1.000 de minori. Tensiunea creată de supraaglomerare a dus la o luptă între o sută de minori, majoritatea tunisieni și sudanezi, soldată cu 15 răniți.
Fluxul de știri
0