Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Patriarhul sârb a cerut liderilor mondiali să ia apărarea starețului Lavrei Kiev-Pecersk

© Sputnik / Oleg Ivanov / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Serbiei
Patriarhul Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Patriarhul Serbiei
Abonare
Patriarhul sârb Porfirie a făcut un apel către o serie de lideri politici mondiali și religioși pentru ca să susțină eliberarea Mitropolitului Pavel care este încarcerat în Ucraina.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Patriarhul Porfiri al Serbiei a trimis o solicitarea conducătorilor bisericilor ortodoxe de a contribui eliberarea vicarului Lavrei Kiev-Pecersk, mitropolitul Pavel de Vîșgorod și Cernobîl.
De asemenea, el s-a adresat Papei Francisc, Arhiepiscopului de Canterbury Justin Welby, Președintelui Comisiei Conferințelor Episcopale a UE Cardinalul Reinhard Marx, Secretarului General al ONU António Guterres, Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului Volker Türk, Consiliul Mondial al Bisericilor, Conferința Bisericilor Europene, organizațiile pentru drepturile omului Amnesty International și Freedom House.
Pentru persoanele și instituțiile care cunosc situația din lume este clar că decizia instanței nu se bazează pe nicio lege în vigoare în țările statului de drept.
Această decizie este, pe de o parte, rezultatul situației dificile din Ucraina, care arde în focul războiului, iar pe de altă parte, intenția actualului guvern de a pune mâna pe Lavra Kiev-Pecersk, unul dintre cele mai importante sanctuare ale lumii ortodoxe în ansamblu, spune Patriarhul în discursul său.
Fluxul de știri
0