Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Contraofensiva Kievului a eşuat

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Abonare
Occidentul este evident dezamăgit de faptul că mult-lăudata contraofensivă a Kievului nu a dat rezultate și a dus la un număr ridicat de victime ucrainene, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 21 iul – Sputnik, Doina Crainic. Kievul a primit „cantități colosale de resurse”, inclusiv tot felul de arme occidentale, precum și „mii de mercenari și consilieri străini”, dar a eșuat în campania sa, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale vineri, potrivit RT.
Liderul a lăudat curajul, competenţa și profesionalismul soldaților și ofițerilor ruși. De asemenea, el a menţionat că echipamentele militare occidentale s-au dovedit a fi inferioare în unele moduri chiar și armelor din epoca sovietică.
Ţările occidentale pot furniza mai multe arme către Ucraina, provocând mai multe daune Rusiei și prelungind conflictului, dar „arsenalele NATO și stocurile de arme sovietice vechi din anumite state sunt epuizate într-o anumită măsură”, a adăugat Putin. El a mai spus că producția militară occidentală nu poate ține pasul cu cererea, iar creşterea cererii ar necesita timp și investiții considerabile.
Între timp, Ucraina a pierdut „zeci de mii de trupe” în „atacuri suicidare” împotriva pozițiilor defensive rusești, a susținut Putin. Kievul a rămas fără forță militară, în ciuda „raidurilor de mobilizare totală în orașele și satele ucrainene”, a adăugat el, insistând că poporul ucrainean se întreabă din tot mai mult pentru ce „interese egoiste mor membrii familiilor lor”.
Potrivit lui Putin, SUA sunt interesate de slăbirea Europei prin stimularea conflictului. Președintele a sugerat că opinia publică europeană și chiar elitele europene încep să se opună „risipirii nesfârșite de bani și efort” în numele intereselor „hegemonului global de dincolo de ocean”.
Singurele părți interesate să alimenteze conflictul din Ucraina sunt elitele americane și unii lideri din Europa de Est care cred că pot profita din conflict, a afirmat Putin. La Kiev, parlamentarii îl văd ca pe o șansă „de a-și salva pielea” și sunt gata „să vândă tot, oamenii și pământul lor”, a argumentat liderul rus.
Putin a făcut observațiile în timp ce a prezidat o ședință a Consiliului de Securitate din Rusia.
Открытие международного военно-технического форума Армия-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Editoriale
Operațiunea specială: de ce este în stare noul mortier autopropulsat „Drok”
Fluxul de știri
0