Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Beijingul, favorabil dezvoltării contactelor între BRICS și țările în curs de dezvoltare

© AP Photo / Andy WongA Chinese national flag flutters in the wind in between a high-rise residential and office complex in Beijing, China. (File)
A Chinese national flag flutters in the wind in between a high-rise residential and office complex in Beijing, China. (File) - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Abonare
China este interesată să lucreze cu alte țări BRICS pentru a consolida solidaritatea și cooperarea cu statele în curs de dezvoltare, potrivit diplomației chineze.
CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik, Doina Crainic. Cooperarea în cadrul BRICS depășește cu mult grupul celor cinci. China este interesată să lucreze cu alte țări BRICS pentru a consolida solidaritatea și cooperarea cu statele în curs de dezvoltare, potrivit diplomației chineze.
Vice-ministrul chinez al Afacerilor Externe, Ma Zhaoxu, care a participat joi, 20 iulie, la o întâlnire online a miniştrilor de Externe din BRICS, şi-a exprimat dorința Beijingului de a contribui la cooperarea constructivă.
„China este dispusă să lucreze cu țările BRICS pentru consolidarea solidarităţii și cooperării între statele emergente și statele în curs de dezvoltare”, a declarat diplomatul, potrivit Sputnik Africa.
De asemenea, el a exprimat mulţumirea Beijingului privind colaborarea cu partenerii BRICS.

Beijingul încurajează extinderea grupului

Înaltul oficial a adăugat că Beijingul este hotărât să promoveze în mod regulat procesul de extindere a BRICS și sprijinirea noilor membri.
BRICS reunește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Summit-ul BRICS va avea loc în perioada 22-24 august la Johannesburg. 69 de şefi de state au fost invitați să participe la evenimente conexe.
Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare din partea Curţii Penale Internaționale (ICC), a renunțat să meargă fizic în Africa de Sud și va participa la Summit prin videoconferință. Această concesie ilustrează soliditatea legăturilor dintre membrii grupului.
Cu toate acestea, Rusia va fi reprezentată de ministrul său de Externe, Serghei Lavrov.
Tanc maritim de transportare a petrolului - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Economie
Exporturile de petrol rusesc în China au înregistrat un nou record
Fluxul de știri
0