Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber vrea să mai candideze odată la Bălți

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Tauber la Curtea Constituțională
Marina Tauber la Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Abonare
Marina Tauber: „Ne simțim datori față de bălțeni. Cea mai mare dorință a mea este să fiu primarul lor”
CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Marina Tauber a declarat că se simte datoare față de bălțeni și că dorința ei cea mai mare este să fie primarul „capitalei de nord” a Moldovei.
Marina Tauber și-a exprimat dorința și pregătirea să candideze pentru funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie.
Ea a menționat că este hotărâtă să-și îndeplinească promisiunile făcute bălțenilor în 2021 și că va continua să întreprindă măsuri pentru atingerea acestui scop.
Însă Tauber va putea să meargă la Bălți abia după anularea restricțiilor de părăsire a teritoriului municipiului Chișinău. Asta chiar dacă deputații au votat în prima lectură un proiect de lege care prevede următoarele:
„Nu pot fi alese: [...] pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, persoanele care la acel moment erau membri ai organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, persoanele care ocupau funcții elective sau care erau pe listele de candidați supleanți din partea partidului politic declarat neconstituțional”.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Republica Moldova
Recean i-a îndemnat pe moldoveni să descopere potențialul turistic al Moldovei
Fluxul de știri
0