Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Recean i-a îndemnat pe moldoveni să descopere potențialul turistic al Moldovei

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Abonare
Premierul Dorin Recean i-a îndemnat pe cetățeni să descopere potențialul turistic al Moldovei.
CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Premierul moldovean Dorin Recean îi încurajează pe cetățenii moldoveni să descopere potențialul turistic autohton.
Recean a făcut declarații în susținerea turismului intern în timpul celei mai recente vizite în teritoriu, care a avut loc în raionul Râșcani. Acolo premierul a vizitat o întreprindere specializată în servicii de odihnă și agrement. Proprietarii afacerii l-au informat despre problemele pe care le întâmpină, iar Recean a promis ajutor în identificarea soluțiilor.

„Încurajez cetățenii să descopere potențialul turistic al țării noastre, ajutând, astfel, agenții economici locali”, a declarat Dorin Recean.

Suntem de acord cu domnul premier! Subscriem acestui îndemn, dar nu uităm să-i amintim lui și nouă tuturor că Moldova suferă de depopulare. Această problemă devine tot mai acută și ne întrebăm dacă în câțiva ani vor fi destui oameni la noi în țară ca să aibă cine cumpăra produse autohtone și practica turismul intern.
Azi expertul în economie Veaceslav Ioniță a scris pe blogul său că din cei 12,7 mii de tineri care au fost înmatriculați la studii universitare în Moldova în 2019 doar 8,3 mii, adică 65%, au finalizat studiile în 2022. Potrivit lui, tinerii pleacă masiv. Dacă acum 10 ani doar 24% dintre tinerii de vârsta universitară erau peste hotarele țării, atunci în prezent ponderea lor deja a ajuns la 40%.
Tineri, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Moldova și Rusia
Ioniță, despre migrația din Moldova: pleacă masiv tinerii de vârstă universitară
Fluxul de știri
0