Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bruxellesul amână furtul fondurilor rusești înghețate

© Sputnik / Yana ZaharovaBancnote, valute ale diferitor țări
Bancnote, valute ale diferitor țări - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Abonare
O propunere a Comisiei Europene de a folosi fondurile rusești înghețate ca sancțiuni nu va fi publicată mai devreme de luna septembrie, a anunțat biroul de presă al Comisiei, deși ea era așteptată chiar zilele acestea.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik, Bogdan Duca. Comisia Europeană amână subiectul sensibil al folosirii fondurilor rusești (publice și private) înghețate prin sancțiunile impuse de UE atât Federației Ruse cât și unor cetățeni ruși.
E vorba de active ce însumează 19 miliarde de euro (conturi private) și 300 de miliarde de euro în rezerve valutare sau în aur ale Băncii Centrale ruse.
Uniunea Europeană nu este încă pregătită să confiște activele înghețate ale Federației Ruse, a declarat consilierul premierului olandez Geoffrey van Leeuwen. El a citat, printre motive, dezacordul Germaniei în acest sens.
De altfel, o asemenea măsură ar fi deosebit de riscantă în ceea ce privește credibilitatea siguranței și încrederii în sistemul bancar european și în cel al Occidentului colectiv în general.
Pe de altă parte, Consiliul UE a aprobat joi prelungirea cu încă şase luni, până pe 31 ianuarie 2024, a seriilor de sancţiuni impuse Rusiei.
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Internațional
FMI: Activitatea economică globală încetineşte
Fluxul de știri
0