Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia își crește prezența militară la granița cu Belarus

© AP Photo / Bojan SlavkovicMilitari, imagine simbolică
Militari, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Abonare
Cresc tensiunile la frontiera dintre Polonia și Belarus, odată cu trimiterea de trupe poloneze în zona de graniță, sub pretextul că antrenamentele comune ale armatei belaruse cu trupele Wagner, ar fi o ”provocare”.
CHIȘINĂU, 21 iul -Sputnik, Bogdan Duca. Polonia consideră antrenamentele făcute de armata belarusă împreună cu trupele Wagner ca fiind o provocare și își consolidează prezența militară de-a lungul frontierei cu Belarusul.
Șeful comitetului de securitate al Poloniei, Zbigniew Hoffmann, a declarat presei de stat că antrenamentul dintre Wagner și armata belarusă „este, fără îndoială, o provocare”. De asemenea, Hoffman a declarat că ministrul apărării a decis să mute trupe poloneze la frontiera cu Belarus după ce a analizat „posibilele amenințări”, inclusiv divizarea unităților Wagner.
Polonia împarte o graniță de 250 de mile cu Belarus la est, învecinându-se și cu Ucraina. De asemenea, din februarie 2022, Polonia a adoptat poziții tot mai belicoase față de Federația Rusă și de Belarus, fiind cel mai activ actor al intereselor SUA și NATO în estul Europei.
Decizia de astăzi a Poloniei ar accelera demersul său de la începutul acestei luni de a trimite 1.000 de unități militare la granița estică.
Mark Milley, șeful Statului Major american - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Internațional
Avioanele F-16 nu vor schimba soarta Ucrainei
Fluxul de știri
0