Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avioanele F-16 nu vor schimba soarta Ucrainei

© AP Photo / Michael ReynoldsMark Milley, șeful Statului Major american
Mark Milley, șeful Statului Major american - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Mark Milley, șeful Statului Major american
Abonare
Militarii temperează optimismul politicienilor și oficialilor ucraineni: antrenarea piloților regimului de la Kiev, ca și avioanele F16, nu vor schimba raportul de forțe în Ucraina.
BUCUREȘTI, 19 iul -Sputnik. Aducerea în aer a capabilităților militare ale Ucrainei la egalitate cu cele rusești ar necesita ani de investiții financiare și pregătire pentru piloți, a declarat Mark Milley, șeful Statului Major american, într-o conferință de presă.
„Zece F-16 sunt două miliarde de dolari, rușii au sute de avioane de luptă din a patra și a cincea generație. Dacă încercăm să-l aducem la egalitate cu Rusia, unu la unu, doi la unu, vorbim de un număr mare de avioane, ani de pregătire pentru pilot, ani de serviciu, pentru a atinge nivelul necesar de sprijin financiar”, a explicat el.
Declarațiile generalului american vin ca urmare al unui crescendo al narativului propagandistic NATO după decizia de a antrena (inclusiv în România) piloți ucraineni în perspectiva dotării armatei regimului de la Kiev cu avioane F16.
Fluxul de știri
0