Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sunt anunţate creşteri accentuate ale exporturilor ruseşti de motorină și benzină

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaТанкеры с нефтью в Краснодарском крае
Танкеры с нефтью в Краснодарском крае - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2023
Abonare
Transporturile de motorină și benzină ruseşti au crescut cu 11% în prima jumătate a lunii iulie, după ce producția a sporit în urma lucrărilor sezoniere de întreţinere la rafinăriile țării.
BUCUREŞTI, 20 iul – Sputnik. Transporturile de motorină și benzină ruseşti au crescut cu 11% în prima jumătate a lunii iulie, după ce producția a sporit în urma lucrărilor sezoniere de întreţinere la rafinăriile țării, au arătat datele de la Refinitiv Eikon, publicate marţi.
Exporturile au urcat la aproximativ 1,9 milioane de tone în primele 17 zile ale lunii, comparativ cu aceeași perioadă din iunie.
Turcia și Brazilia au fost principalele destinații pentru combustibilul rusesc, primind aproximativ jumătate din totalul livrărilor, sau 631.000 tone, respectiv 300.000 de tone, potrivit datelor de transport, citate de RT.
Printre cumpărătorii africani, Senegalul și Marocul au achiziționat cea mai mare parte a motorinei și benzinei din Rusia în iulie, cu o cantitate de 75.000 de tone și, respectiv, 66.000 de tone, în timp ce exporturile către Togo și Ghana au scăzut la doar 37.000 tone și 30.000 tone.
Petrol - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Rusia
Rusia acoperă aproape jumătate din importurile indiene de petrol
Aproximativ 250.000 de tone de combustibil rusesc cu destinație necunoscută au fost urmărite în această lună în ceea ce priveşte transferurile de pe un vas de transport pe altul, în apropiere de portul grecesc Kalamata și lângă Malta. Observațiile arată că majoritatea mărfurilor identificate ca fiind cu destinaţie necunoscută vor ajunge în Turcia și în ţările din Orientul Mijlociu, potrivit comercianților.
Volumele de motorină rusească destinate centrului de tranzacționare al Emiratelor Arabe Unite, Fujairah, au rămas neschimbate din iunie și au totalizat 150.000 de tone la 17 iulie, au arătat datele.
Nu a existat niciun transport de motorină din porturile rusești către Arabia Saudită în această lună, un singur transport fiind înregistrat ca navigând către Riad în iunie.
Alte 250.000 de tone de motorină și benzină, încărcate în porturile rusești de la începutul lunii iulie, încă nu şi-au confirmat destinația.
Fluxul de știri
0