Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost spion venezuelean extrădat în SUA

© AP Photo / Fernando LlanoHugo Carvajal
Hugo Carvajal - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2023
Abonare
Nu toți pot avea soarta lui Pacepa. Fostul șef al serviciilor de informații militare venezuelene, îndepărtat de președintele Maduro și în azil în Spania, va fi extrădat în SUA, unde riscă închisoare pe viață.
BUCUREȘTI, 20 iul -Sputnik. Hugo Carvajal, fostul şef al serviciilor de informaţii militare venezuelene sub preşedinţia lui Hugo Chavez a fost extrădat miercuri de Spania în Statele Unite, unde riscă o pedeapsă grea de închisoare pentru trafic de droguri şi va fi prezentat joi unui judecător, notează AFP.
Potrivit procurorilor din New York, acesta şi-ar fi folosit funcţia de şef al informaţiilor militare pentru a coordona în 2006 livrarea din Venezuela spre Mexic a aproape 5,6 tone de cocaină destinată Statelor Unite. Fostul responsabil este de asemenea suspectat că deţine dovezi împotriva succesorului lui Hugo Chavez, Nicolas Maduro.
Poreclit "El Pollo" (Puiul), venezueleanul a fost arestat pentru prima dată în aprilie 2019 de poliţia spaniolă. Dar justiţia a refuzat atunci extrădarea lui şi l-a eliberat pe motiv că cererea Statelor Unite este "motivată politic".
Nicolas Maduro - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Internațional
Președintele Venezuelei: Ucraina este condusă de SUA și UE ca o colonie
După un recurs al Parchetului, Audienţa Naţională şi-a reconsiderat în cele din urmă decizia, dar între timp Carvajal a fugit. În cele din urmă, a fost arestat la Madrid în septembrie 2022, după aproape doi ani de urmărire.

Fostul general fusese îndepărtat din armata venezueleană la decizia şefului statului Nicolas Maduro pentru că s-a raliat la începutul lui 2019 opozantului Juan Guaido. El a fugit din Venezuela pe mare în Republica Dominicană înainte de a ajunge în Spania.
Fluxul de știri
0